Ez a recept is a mindent bele kategóriába tartozik. Mert mindég úgy készül, hogy szétnézek mi is van otthon és azokból alkotok valamit. Ez esetben volt néhány sárgarépám, pár szál zöldség gyökér, egy ökölnyi krumpli, valamint fagyasztott borsó.
Az edénybe 3 kanál olajat teszek, és amikor kellően felmelegedett hozzátettem a karikára vágott gyökérzöldségeket, kockára vágott krumplit és a borsót.
Lassan kevergetve dinszteltem a zöldségeket, majd fél kiskanálnyi tengeri sót adtam hozzá, és egy csipet borsot. Pár perc kevergetés következett és két kiskanál pirospaprika után 1,5 liter vizet öntöttem hozzá. Ezután kis lángon 25-30 percet főztem. Kóstolás után még egy kevés sót hiányzott. Majd két marék jóféle házi levestésztát tettem bele (amit nem én készítettem, de a tanulási folyamat már beindítva) és még néhány percig főztem.
Tálaláskor tejfölt szoktam hozzá kínálni. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése