Ribizli csók! Habár a neve lehetne 20 perces desszert is! Könnyed, ötletes, olcsó és mutatós!
200ml növényi tejszínt 3 kanál porcukorral felverünk, 100gr ribizlit belekeverünk, néhány szemet félre teszünk a díszítéshez. Karton csíkot vágunk kb. 33-35 cm hosszút, és ezt a végeinél összeragasztjuk. A babapiskótákat két egyenlő részre vágjuk, belemártjuk narancsos szörpbe, majd körbe rakjuk vele a kartont úgy,hogy a cukrozott fele nézzen kifelé. A ribizlis tejszínt belekanalazzuk a piskótakörbe.
Ezután 50gr főzőcsokoládét gőz felett megolvasztunk, egy kanál olajat belekeverünk hogy csorgatni tudjuk majd. Ezzel locsoljuk meg a ribizlis krémet.
Ezután óvatosan levágjuk a karton sablont, és szalaggal tekerjük körbe a piskótákat, úgy hogy ragasztó csíkkal rögzítjük a két véget.
A félretett ribizliszemekkel megszórjuk a csoki tetejét és a tányért,majd a maradék csokival ízlés szerint díszítjük.
Amennyiben nincs türelmünk a piskóta vár építéshez, vagy esetleg marad ki a hozzávalókból, ezt egy tálkába is beleszerkeszthetjük.
Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése