2011. február 13., vasárnap

kebab

Mint minden háziasszonynak nekem is néha nagy teher a főzés, különösen amikor rövid idő alatt valami ízleteset, ötleteset és táplálót kell készítenem. Szerencse hogy a mai modern világban, a számítógép áldásának és persze az internetnek köszönhetően már sok receptet lehet találni a neten. Ezeket kicsit átalakítva a saját ízlésünkre formálva igen nagy sikert lehet aratni a családnál vagy a barátok körében.
Ez a blog azzal a céllal készül hogy inspirációként és ötlettárként szolgáljon minden elfoglalt dolgozó nő számára, akik azért szeretnek a konyhában tevékenykedni.

Első számú nagy kedvenc egy kebabnak nevezett pálcikás hús. A forrás TvPaprika. A receptet abban változtattam meg,hogy a hús összetevőket csirkére, nyúlra és sertés húsra cseréltem le. igaz talán így már csak pálcikás húsnak nevezhetném, de azért mégis hangzatosabb ha a vendégeknek kebab néven tálalom.:-D
200gr darált sertés hús
200gr darált csirke hús
200gr darált nyúl hús(akinek nem áll módjában nyulat vásárolni szabadon változtathatja a hús féléket és azok mennyiségbeli eloszlását)
vörös hagyma
fokhagyma

bors
őrölt kömény
zúzott koriander
1-1,5 kávés kanál piros paprika
apróra darabolt pisztácia vagy dió 


Az aprítógépbe beleteszek egy fej vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, majd elkezdem a húsokat adagolni. a gép aprítja és vegyíti a hozzávalókat, bele a só bors fűszerek, a pirospaprika a dió. amikor minden jól elkeveredett egy tálba átrakom a hús masszát. hurkapálcikákat 20 percre vízbe áztatok, hogy sütésnél ne égjenek meg. Ezekre a pálcikákra  kézzel ráformálom a fasírt golyókat. A tepsi alját kiolajozom, krumplit pucolok, beízesítem majd belehelyezem az olajba. Erre fektetem rá a kebabot, meglocsolom egy kevés olajjal, majd sütőben pirulásig sütöm.




  Jó étvágyat!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése