2011. február 20., vasárnap

Spenótos fasírtok

Fél kg sertés darált hús, 2 szelet vízbe áztatott kenyér, 2 gerezd reszelt fokhagyma 1 evőkanál só, 1 tojás. Ezeket  összegyúrjuk. A spenótot lobogó vízben pár percig főzzük, leszűrjük és apróra feldaraboljuk. Belekeverjük a fasít masszába. Jénai tálat kimargarinozunk és 4-5 cm átmérőjű golyócskákat formálva sorban lerakjuk. 


Kevés olajjal meglocsoljuk, de csak éppen pár cseppet minden fasírtra,és berakjuk a sütőbe 200 fokon 15-20 percet sülni. Addig 1 tejfölt elkeverünk fél kiskanál sóval és 20 dkg reszelt sajttal, kivesszük a jénait és a fasírtokra kenjük, berakjuk tovább sülni. Addig sütjük amíg a teteje ropogós nem lesz.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése