...és ekkora halat fogtam és ekkora volta szeme...
Nos a rácpontyhoz azért nem kell akkora hal, elég néhány 20cms példány. A pontyokat előző nap lesózom és a frizsiderben pihentetem. Sütés előtt 2 centiméterenként beirdalom és vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdelem. A kiolajozott tepsi aljára karikára vágott krumplit teszek, amit előzőleg enyhén megsóztam és megolajoztam. A halakat erre a burgonya ágyra fektetem. 2 fej hagymát karikára vágok, és rászórom a halra. 5-6 paradicsomot ketté vágom, ha nincs friss jó a mélyhűtött is, és a halakra, halak közé teszem. Néhány rozmaring levelet felaprózok és meghintem vele. 200 fokon aranysárgára sütöm, azzal hogy félúton megfordítom egyszer a halakat, hogy mindkét felük megpiruljon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése