Szinte mint a sport levesbe!:-D
De komolyan. Isteni pecsenyésre sült csavart hús, köretnek zsírjában sült burgonya és borsó.
Kicsontozunk néhány csirkecombot (ha szerencsénk van a,a hentes megteszi nekünk ezt). Kiterítjük a húst, megkenjük mustárral, bacon szalonnát vagy bármilyen vékonyra szelt füstölt szalonnát fektetünk rá, majd csirkemájat teszünk a közepére. Leheletnyit megsózzuk,és összecsavarjuk őket,majd megkötözzük hogy ne nyíljanak szét. Sajnos nem találtam mást mint cérnát,de a célnak ez is megfelelt. Burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk, enyhén megsózzuk és a kiolajozott tepsibe rendezzük. Erre fektetjük a húsokat, hagymakarikákat, majd fagyasztott borsót is jó bőven, sárgarépa karikákat és zöldséget. Tengeri sóval megszórjuk, olajjal megöntözzük, egy pohár vizet ráöntünk. Alufóliával lefedjük és 200 fokon sütjük. Fél óra elteltével ahogy a víz kezd párologni olajjal helyettesítjük. Ezt addig folytatjuk míg végül pecsenyére sül.
Természetesen ez nem csak csavart hússal készíthető. Bármilyen szelet megfelel, ezért is mindent bele!:-D
Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése