2011. február 13., vasárnap

Húsos baklava

Íme egy újabb hibrid recept!:-D Az édes baklava nagyon jól bevált recept nálam, ezért felbátorodtam és úgy gondoltam ez sós kivitelben is nagyon finom tud lenni. 

500gr darált húst megdínsztelünk , sózzuk borsozzuk, egy kevés őrölt köményt szórunk rá. amikor meghűlt két tojást és 3 kanál tejfölt elkeverünk benne, és félretesszük. 
250gr túrót elkeverünk 150gr tejföllel, egy kicsit megsózzuk.
300gr gombát megdínsztelünk,szintén sózzuk, borsozzuk. amikor meghűlt 2 tojással és 3 kanál tejföllel kikeverjük, félretesszük.
Tepsit kikenünk olajjal. Egy réteslapot belefektetünk,megkenjük olajjal, ezután még két lappal megismételjük. Ekkor a darált húst rákanalazzuk a lapokra. Megint rétes lap, olajjal kenés és még két lap. A túrós masszát egyenletesen rákenjük. Újra megismételjük a három réteslapot. A gombás masszát is egyenletesen eloszlatjuk, és erre is 3 réteslap kerül. Ezután előre felkockázzuk éles késsel nagyjából 10*5cm kockákra.  A tetejét vékonyan meglocsoljuk olajjal és 180 fokon addig sütjük míg a teteje aranysárgára nem sül. Ekkor 150gr reszelt sajtot szórunk a tetejére, és még azt is ropogósra sütjük.


 Nagyon laktató így fogyókúrázóknak nem ajánlott:-D
 Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése