2011. február 20., vasárnap

Minden napra egy mosoly!



Fiatal háziasszony koromban nagy előszeretettel készítettem ezt a vidító étket. A rizst gondos átmosás után vízben feltettem főni. Kevergetés mellett puhára főztem, s mielőtt kész nem lett egy leveskockát kevertem el benne ízesítésnek. 
Csirkemellet vékony csíkokra szeltem és az üvegesre párolt hagymára fektettem. Sóztam borsoztam, és fűszerezésnek gyömbért használtam. Amikor eléggé megpirult a hús 2dl vízzel felöntöttem és fedő alatt puhára pároltam. Amikor elkészült 2 kanál tejfölt kevertem el benne és jól összerotyogtattam.
Serpenyőben kevés olajon a karikára vágott sárgarépát és a megmosott borsót megforgattam, kevés vizet öntöttem alá,hogy a zöldségek megdinsztelődjenek. 
A tálalás már a fantáziára bízandó! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése