2011. március 17., csütörtök

Huszárcsók

Egy finom ebéd után mindég jól jön valami édesség, ami felteszi a pontot az i-re. Ez a desszert megfogott az egyszerűségével és a sokoldalúságával. És ami nem elhanyagolható tény, a vékony pénztárca jó barátja. 
Hozzávalók: 2 tojás, 10 dkg porcukor, egy tasak  sütőpor,20dkg liszt, 15dkg vaj (amit én margarinnal helyettesítettem,és így is nagyon finom és omlós lett a tészta) 1 citrom reszelt héja.
A kettő tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és habosra keverjük. Ezután a szoba hőmérsékletű vajat dolgozzuk bele. A citrom héját belereszeljük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és masszához adjuk. Kanállal kezdjük összedolgozni, majd kézzel folytatjuk a gyúrást. Áthelyezzük deszkára és ott gyúrjuk tovább szép fényesre. Tálkába rakjuk és fél órára letakarva hűtőbe tesszük. Ezután diónyi golyókat formálunk a tésztából. A tepsibe sütőpapírt teszünk.  10 dkg diót ledarálunk, a tojás fehérjét habosra verjük, majd a golyócskákat először a tojás habba, majd a dióba hempergetjük, és a tepsibe tesszük úgy hogy lenyomjuk és a közepébe lyukat fúrunk. Ebből az adagból 16 darab lesz. 


Előmelegített sütőben 180 fokon 17-20 perc alatt megsül. Még melegen barack lekvárt kanalazunk a kis mélyedésekbe.


A süti sokoldalúsága abban rejlik hogy dió helyett mandula forgácsot vagy akár szezám magot is használhatunk. Lekvárból pedig a szilva, körte vagy bármilyen lekvár jó. Igaz barackkal a legfinomabb. 


Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése